Site Map | Επικοινωνία | Στείλε το www.shaolin.com.gr σε ένα φίλο | Νέα εγγραφή       
"Η Πηγή του Νεαρού Δάσους"
希腊少林寺俗家弟子武术会
                 Αυθεντικό παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου
                            από τις ρίζες του βουνού Σουνγκ Σαν 嵩山

Σχολές αυθεντικού παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου 少林功夫 (Shàolín Gōng Fu)

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα των Σχολών Σαολίν Κουνγκ Φου "Η Πηγή του Νεαρού Δάσους" 希腊少林寺俗家弟子武术会 (Xīlà shàolínsì sújiā dìzǐ wǔshù huì).

Στα πλαίσια της ευρύτερης διάδοσης του πνεύματος της τέχνης Σαολίν Κουνγκ Φου, ο παρόν δικτυακός τόπος ευελπιστεί να μεταφέρει στους αναγνώστες του ένα κομμάτι του απροσμέτρητου βάθους της ιστορίας και της φιλοσοφίας του, με την συγκατάθεση και την εγκυρότητα του ίδιου του ηγούμενου του ναού 少林方丈, αξιοσέβαστου Σι Γιούνγκ Σιν 释永信 (Shì Yǒng Xìn) καθώς και των διάσημων μάχιμων μοναχών Σαολίν, Σι Χανγκ Τζουίν 释恒君 (Shì Héng Jūn) και Σι Ντε Γιάνγκ 释德扬 (Shì Dé Yáng).

Παρ' όλο που υπάρχουν αρκετές σχολές παραδοσιακών Κινεζικών πολεμικών τεχνών οι οποίες ανθούν στην Κίνα, η σχολή πολεμικών τεχνών των Σαολίν αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Αυτές οι τέχνες λέγονται Σαολίν Kουνγκ Φου 少林功夫 (Shàolín Gōng Fu) ή Σαολίν Γου Kουνγκ 少林武功 (Shàolín Wǔ Gōng) "Η Πολεμική Τέχνη του Σαολίν Kουνγκ Φου" και έχουν περάσει από τους προπάτορες του μοναστηριού Σαολίν από γενιά σε γενιά.

Οι πολεμικές τέχνες των Σάολιν μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασυνήθιστα ισχυρό καταλυτικό μηχανισμό στο σώμα του ασκούμενου όπου δρώντας με τρόπο δυναμικό, μπορεί να φέρει στο προσκήνιο έναν θαρραλέο ψυχισμό και μια εξαίρετη σωματική δύναμη που βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση στον καθένα μας. Η φήμη του Σαολίν Κουνγκ Φου έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο εξαιτίας των φαινομενικά υπερφυσικών του χαρακτηριστικών που αποδόθηκαν στους μοναχούς. Πραγματικά όμως δεν πρόκειται για κάποια υπερφυσική δύναμη... αλλά για το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας, υπομονετικής και σκληρής εξάσκησης. Επιπλέον, το μακρύ ιστορικό και βαθιά φιλοσοφικό του υπόβαθρο, έχει συντελέσει στο να γίνει όχι μόνο μία από τις πιο διάσημες και γοητευτικές πολεμικές τέχνες σήμερα, αλλά και στο να εδραιώσει μια από τις σημαντικότερες φιλοσοφίες σήμερα... του Τσαν 禅 (Chán) (ή πιο γνωστού ως Ζεν στα Ιαπωνικά).

Εξαιτίας της φιλοσοφικής του φύσης και της τεχνικής του λεπτότητας, το Σαολίν Kουνγκ Φου αποτελεί πλέον ένα σημαντικό όρο των πολεμικών τεχνών παγκοσμίως, για αυτό το λόγο οι μοναχοί Σαολίν έχουν επιφορτιστεί επιπλέον και με το καθήκον της διάδοσής του. Οι σχολές Παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου "Η Πηγή του Νεαρού Δάσους" και οι έγκριτοι δάσκαλοι που τις στελεχώνουν έχουν γνώση κατευθείαν από τους μοναχούς και ιερείς του ναού Σαολίν και ο σκοπός τους είναι μακριά από κάθε είδους υπερβολές, να την κάνουν προσιτή στον απλό κόσμο. Σχεδόν κάθε χρόνο οργανώνονται ταξίδια στον ναό Σαολίν και στο μοναστήρι Φα Ουάνγκ στην Κίνα, ώστε η γνώση των μαθητών να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην "πηγή". Τέλος με μορφή "ένωσης" οι σχολές μας, είναι εγκεκριμένο μέλος της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας του ίδιου του ναού Σαολίν (Shaolin Europe Association) με τον διακριτικό τίτλο Shaolin Temple Secular Disciple's Union (Αρ. μέλους 26/2012).
 
Να σημειωθεί ότι το σύστημα που ακολουθούν οι σχολές "Πηγή του Νεαρού Δάσους" είναι καθαρά παραδοσιακό, δηλαδή δεν υπάρχουν επίπεδα, ζώνες, levels κ.λπ. Έτσι μακριά από την λογική του ανταγωνισμού, ο ασκούμενος κάνει κάθε φορά το καλύτερο δυνατό για την προσωπική του ανάπτυξη, έχοντας τον προσωπικό του, μοναδικό δρόμο. 

Περισσότερα για το που βρίσκονται οι σχολές καθώς και διάφορες πληροφορίες για τους δασκάλους τους μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τελευταίες αλλαγές/προσθήκες στο site μας
Η "Απαλή Γροθιά" Σαολίν Ρόου Τσουάν 柔拳 (Róu Quán) 4 εβδομάδες πριν, 04 Ιουλ 2014 at 6:18
Είναι γεγονός ότι το Σαολίν Κουνγκ Φου χαρακτηρισμένο ως ένα "εξωτερικό" στυλ με "σκληρό ύφος" της κατηγορίας Γουάι Τζιά 外家 (Wài Jiā) όπως λέγεται στην κινεζική γλώσσα και αυτό είναι στενά συνδεδεμένο μαζί του. Και όμως, όπως τόσες άλλες πτυχές των Σαολίν, ένα απλό γεγονός δεν είναι τόσο απλό. Όπως ο βουδισμός Τσαν ή (Ζεν), και αυτό, είναι γεμάτο παράδοξες αλήθειες, οι οποίες είναι απλές στην επιφάνεια όμως έχουν απροσμέτρητο βάθος στην καρδιά και ψάχνουν με απλότητα την ουσία του "πραγματικού"...
Total hits:514
Παλαιό Πλαίσιο (Πρώτη Μορφή) - Λάο Τζιά Γι Λου 老架一路 (Lǎo Jià Yī Lù) 04 Μαϊ 2014 at 14:35
Η  Πρωταρχική Μορφή Ται Τσι "Λάο Τζιά Γι Λου" 老架一路 (Lǎo Jià Yī Lù)  είναι μια εξαιρετική μορφή εισαγωγής στο Τάι Τσι κατάλληλη τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους. Το σύνολο έχει σχεδιαστεί για να εξοικειώσει τον μαθητή με κάθε λεπτή απόχρωση μετακίνησης του σώματός του, καθώς και της σωστής στάσης σε κίνηση.
Total hits:838
Οι δύο προστάτες του ναού Σαολίν 16 Μαρ 2014 at 11:17
Σε πολλά βουδιστικά μοναστήρια της Κίνας και ιδιαίτερα στο ναό Σαολίν, στην είσοδο της αίθουσας "Ντεβαχάρα" 天王殿 (Tiān Wáng Diàn), βρίσκονται δύο μεγάλα αγάλματα με επιβλητική εμφάνιση, που ονομάζονται οι "Προστάτες Γίγαντες" όπου στην γνωστή κινεζική λαογραφία είναι γνωστά και ως οι στρατηγοί "Ουμ" και "Άου". Αξίζει να γνωρίζουμε λίγα πράγματα για την ιστορία τους.
Total hits:719
Ενεργειακή άσκηση "Τσι Κουνγκ" και η υγεία της σπονδυλικής στήλης 15 Ιαν 2014 at 8:19
Η σπουδαιότητα της καλής κατάστασης της σπονδυλικής στήλης στο σώμα και η συμβολή των ενεργειακών ασκήσεων "Τσι Κουνγκ" στην πρόληψη παθήσεών και την υγεία.
Total hits:3192
Ο ηγούμενος Φου Γιού 雪庭福裕 (Xuětíng Fúyù 1203-1275) 21 Σεπ 2013 at 8:43
Κατά τη διάρκεια  του 12ου αιώνα ένα πολύ ιδιαίτερο παιδί γεννήθηκε στην οικογένεια Τζανγκ στην πόλη Ουέν Σούι 文水 (Wén Shuǐ) στην επαρχία Σαν Σι 山西(Shān Xī) . Το παρατσούκλι του ήταν το "άγιο μικρό παιδί", Σενγκ Χιάο Ερ  僧小儿 (sēng xiǎo'ér), επειδή είχε την ικανότητα να διαβάσει ένα βιβλίο μία μόνο φορά και να το κατανοήσει πλήρως. 
Total hits:1149
Η γενεαλογική σειρά των μοναχών Σαολίν 21 Σεπ 2013 at 4:41
Ενώ o Μπα Τουό 跋陀 (Bá Tuó) είναι ο ιδρυτής και πρώτος ηγούμενος του ναού και Τα Μο 达摩 (Dá Mó) είναι ο ιδρυτής του Τσαν 禅 (Chán),  ο Φου Γιου 雪庭福裕 (Xuětíng Fúyù 1203-1275) είναι ο ιδρυτής του σημερινής γενεαλογίας του ναού Σαολίν...
Total hits:1649
Ο κώδικας αξιών των πολεμιστών του ναού Σαολίν - Γου Τε Σαολίν Σι 武德少林寺 (Wǔ Dé Shàolín Sì). 04 Ιουλ 2013 at 14:51
Οι αρετές των πολεμιστών  - "Γου Τε" 武德 (Wǔ Dé) - είναι ένας κώδικας αξιών ο οποίος διέπει όλους τους μαθητευόμενους στο ναό Σαολίν. Γενικότερα πρόκειται για ένα σημαντικό σύνολο αρετών που αφορά όλους όσους μελετούν τις πολεμικές τέχνες.
Total hits:3159
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

"Ο Ναός του Νεαρού Δάσους - Η ιστορία του Σαολίν Κουνγκ Φου" σε βιβλίο από τις εκδόσεις ''Πηγή του Νεαρού Δάσους''

Συλλεκτικό ημερολόγιο της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" με θεματολογία τη φιλοσοφία Σαολίν (μόνο στις σχολές μας σε περιορισμένα κομμάτια)