3ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Σαολίν στο Λονδίνο

Οκτ 14

Στο Λονδίνο  8 - 14 Οκτωβρίου 2014 διεξήχθη το 3ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Σαολίν με την ευρεία συμμετοχή μαθητών και δασκάλων πάρα πολλών χωρών παραδοσιακού Σαολίν της Ευρώπης.
 
Στο φεστιβάλ που διοργάνωσε η σχολή του 34ης γενεάς δασκάλου Σαολίν, Σι Γιάν Ζι του Λονδίνου, μέσα από ενδιαφέροντα δρώμενα, παρουσιάστηκε ένα ευρύ φάσμα της παραδοσιακών τεχνών που ασκούνται στο ναό Σαολίν. Το σημαντικό σε αυτή την διακρατική συνεύρεση ήταν ότι οι παρευρισκομένοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους πολιτιστικούς θησαυρούς των Σαολίν που εκτός από το διάσημο Κουνγκ Φου περιλαμβάνει τέχνες όπως η κινεζική καλλιγραφία, το θεραπευτικό μασάζ και τον διαλογισμό Τσαν κ.α.
 
Το φεστιβάλ διήρκεσε μια εβδομάδα, ωστόσο η καρδιά του χτύπησε δυνατά το Σαββατοκύριακο, 11 & 12 Οκτωβρίου.
Το Σάββατο, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αφιερώθηκε στον διαγωνισμό που έλαβαν μέρος 541 ασκούμενοι του Σαολίν Κουνγκ Φου από 57 σχολές της Ευρώπης και της Ρωσίας δίνοντας έτσι την ευκαιρία να μοιραστούν μεταξύ τους τη γνώση και την εμπειρία των μαθητών και των δασκάλων τους.
 
Οι διαγωνισμοί περιελάμβαναν άοπλες, ένοπλες, ατομικές φόρμες (Τάο Λου) Τάι Τσι, Σκληρό Τσι Κουνγκ καθώς και ελεύθερη μάχη (Σαν Σου). Την κριτική επιτροπή διετέλεσαν διακριτοί μάχιμοι μοναχοί του ναού Σαολίν καθώς και κάποιοι δάσκαλοι από την Ευρώπη.
 
Οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι στο τέλος έλαβαν τιμητικά ένα μετάλλιο και ένα αναμνηστικό συμμετοχής. Η Ελληνική αποστολή της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" περιελάμβανε αντιπρόσωπους μαθητές όλων των σχολών, 15 στο σύνολο όπου απέσπασαν συνολικά 16 μετάλλια. Το σημαντικότερο φυσικά για τους συμμετέχοντες ήταν η εμπειρία και οι όμορφες αναμνήσεις από αυτό το γεγονός και η χαρά ήταν έκδηλη σε όλους.
 
Την Κυριακή, στα πλαίσια του φεστιβάλ έγινε μια ανοιχτή ομιλία που οι δάσκαλοι των διαφόρων σχολών άνοιξαν την καρδιά τους στον ηγούμενο του ναού Σαολίν καθώς διηγήθηκαν ο κάθε ένας την προσωπική του ιδιαίτερη ιστορία αλλά και τις ενδόμυχες σκέψεις τους για την τέχνη που αγαπούν και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους.
  
Την ίδια μέρα το απόγευμα το φεστιβάλ έκλεισε με μια τελετή που πρωτοστάτησε ο ίδιος ο ηγούμενος Σι Γιούνγκ Σιν μεταφέροντας τις ευλογίες του για συμπόνια αλληλεγγύη και ευημερία όλων των όντων. Ακολούθησε μια εκπληκτική παρουσίαση από την ομάδα των μάχιμων μοναχών Σαολίν του ναού που γέμισε ενέργεια τους θεατές και άφησε τις καλύτερες δυνατές αναμνήσεις σε όλους. Το Σαολίν απέδειξε ότι αποτελεί ένα όχημα για πολύ περισσότερες αξίες από μια πολεμική τέχνη ενώνοντας τις καρδιές όλων σε μια κοινή αξία. Το επόμενο φεστιβάλ αναμένεται θα γίνει το 2016 και η χώρα διεξαγωγής αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από την ίδια την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν.
DSC_0319.jpg
DSC_0262.jpg
vlcsnap-2014-10-17-09h24m07s35.jpg
DSC_0233.jpg
DSC_0216.jpg
DSC_0185.jpg
DSC_0134.jpg
DSC_0127.jpg
DSC_0051.jpg
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών