Η σχολή της Δάφνης στην Κίνα το 2016

Σεπ 22

Μια μικρή αλλά "ιδιαίτερη" αποστολή της σχολής της Δάφνης οδηγήθηκε φέτος στα μέρη που ορίζουν το Σαολίν Κουνγκ Φου και το Τάι Τσι στην Κίνα, από το δάσκαλο της σχολής Σι Γιάν Ία (Μιάο Τζιέ). Στο διάστημα παραμονής της αποστολής, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν από μεγάλους δασκάλους του ναού Σαολίν και του Τάι Τσι. Σημαντικό γεγονός αποτελεί ότι πέραν της εκπαίδευσης που έλαβαν τα τέσσερα από τα μέλη της αποστολής, με το φετινό τους εκπαιδευτικό τους ταξίδι, έκλεισαν ένα κύκλο πολυετών σπουδών στο Σαολίν Κουνγκ Φου και έλαβαν από τη σχολή του μοναστηριού Φα Ουάνγκ, τον τίτλο "Τζιάο" Λίαν 教练 (Jiào Liàn) "εκπαιδευτή - κοσμικού απόστολου” Σαολίν. Επιπρόσθετα μετά την εκπαίδευσή τους στο ναό Σαολίν, από τον σπουδαίο "δάσκαλο των δασκάλων" Ούανγκ Τζόνγκ Ρεν 王宗仁 (Wáng Zōng Rén), μπήκαν κάτω από την επίσημη γενεαλογία του ναού Σαολίν, την 34η γενιά μάχιμων μοναχών Σαολίν, με αντίστοιχα ονόματα που τους δόθηκαν τιμητικά από τον ίδιο τον ηγούμενο του ναού Σι Γιούνγκ Σιν.
Η Μάχη Κουντούρη (释延忍), ο Γιώργος Τσιλογιάννης (释延源), η Γεωργία (Ζέτα) Μπαμπανιώτη (释延笑) και ο Κλετόν Γιαννάκη (释延阳), δέχτηκαν από τον ηγούμενο του ναού συμβουλές και βέβαια τις καλύτερες ευχές για την πορεία τους στο Σαολίν καθώς τους επισήμανε τα πολλαπλά οφέλη της ενασχόλησης με την κουλτούρα του Σαολίν που προάγει όχι μόνο της υγεία και την ισορροπία του σώματος αλλά και την ειρήνη και την εσωτερική γαλήνη του πνεύματος.
Τρία μέλη της αποστολής η Μάχη Κουντούρη, ο Κλετόν Γιαννάκη και ο Γιώργος Τσιλογιάννης επίσης βρέθηκαν και για ένα διάστημα στο χωριό του Τσεν Τάι Τσι Τσουάν, Τσεν Τζιά Γκου ώστε να ασκηθούν στην "Γροθιά της Ύψιστης Αρχής" μαζί με το δάσκαλο Ουάνγκ Τζαν Γκουό 王战国 (Wáng Zhàn Guó), ανιψιό του Ουάνγκ Σιάν 王西安 (Wáng Xī'ān). Χαρακτηριστικό είναι ότι ο δάσκαλος Ουάνγκ Τζαν Γκουό τίμησε την παρουσία των τριών ατόμων στο χωριό με μια όμορφη τελετή.
Το ταξίδι στάθηκε κάτι παραπάνω από εποικοδομητικό μιας και το ότι εκτός αποτέλεσε πολύτιμη και μοναδική εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαν, χάρισε ελπίδα και δύναμη ώστε να συνεχίσει να ανθίζει η τέχνη του Σαολίν Κουνγκ Φου & του Τάι Τσι στη χώρα μας μέσα από ανθρώπους που εκπαιδεύονται στα μέρη που γεννήθηκαν αυτές οι τέχνες - δώρα για την ανθρωπότητα.

Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών