Κύκλος μαθημάτων εκμάθησης της ''Μεθυσμένης Γροθιάς'' στην Δάφνη

Απρ 10

Ένας ενδιαφέρον κύκλος μαθημάτων που αφορά την κινησιολογία και τις τεχνικές της "Μεθυσμένης Γροθιάς" ή "Γροθιάς του Μεθυσμένου" - "Τσουί Τσουάν" 醉拳 (Zuì Quán) ξεκίνησε Κυριακή 19 Απριλίου , 11.00 - 12.30 στην σχολή της Δάφνης. Το μάθημα παραδίδεται κάθε Κυριακή και θα διδάσκεται σταδιακά το συγκεκριμένο στυλ με το πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό ύφος που μιμείται την κίνηση και τα βήματα του μεθυσμένου.

"Τσουί Τσουάν σημαίνει «Το μεθυσμένο Κουνγκ Φου», είναι μια γενική ονομασία για όλες τις μορφές των κινεζικών πολεμικών τεχνών που μιμείται τις κινήσεις ενός μεθυσμένου, που ενώ παραπατά απρόβλεπτα ταυτόχρονα διατηρεί μια μοναδική αίσθηση ισορροπίας... Είναι ένα αρχαίο ύφος πάλης και οι ρίζες του ανάγονται τόσο στον ναό Σαολίν, όσο και στον Ταοϊσμό (Ο μύθος των Οκτώ Αθανάτων). Το στυλ αυτό έχει τις πιο ασυνήθιστες κινήσεις του σώματος μεταξύ όλων των στυλ των κινεζικών πολεμικών τεχνών, οι οποίες καθιστούν ακόμη και τα πιο ασυνήθιστα μέρη του σώματος ικανά να επιτεθούν και χρησιμοποιηθούν για υπεράσπιση. Ενσωματώνει πλήθος τεχνικών και μεθόδων μάχης, όπως ρίψεις, κλειδώματα, εναέρια χτυπήματα, λακτίσματα, γροθιές και παλάμες. Το "Τσουί Τσουάν" θεωρείται μία από τις πιο προηγμένες μορφές του Κουνγκ Φου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνετε στην γραμματεία της σχολής της Δάφνης στο τηλέφωνο 2114067647, ή στο e-mail dafni@shaolin.com.gr
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών