"Τα 18 χέρια του διαφωτισμένου" Λούο Χαν Σίπα Σόου 罗汉十八手 (Luo Han Shiba Shou)

Η μορφή Λούο Χαν Σίπα Σόου 罗汉十八手 (Luo Han Shiba Shou) ή αλλιώς Λούο Γιάνγκ Σίπα Σόου 洛阳十八手 (Luo Yang Shi Ba Shou) ή Λούο Χαν Σίπα Τσουάν 罗汉十八拳 (Luo Han Shi Ba Quan) θεωρείται θεμελιακή μορφή και μία από τις αυθεντικότερες τέχνες του ναού Σαολίν.

Δημιουργήθηκε από τον πρώτο πατριάρχη του βουδισμού Τσαν, Mπόντι Ντάρμα γνωστός στη κινεζική Τα Μο 达摩 (Da Mo) και καταγράφηκε σε ένα από τα δύο βιβλία που έγραψε ο ίδιος με το όνομα Γι Τζιν Τζινγκ 易筋经 (Yi Jin Jing). Το βιβλίο Γι Τζιν Τζινγκ χωριζόταν σε τρία μέρη: "Το κλασικό ανάπτυξης μυών", "Το κλασικό ανάπτυξης τενόντων" και το Λούο Χαν Σίπα Σόου.
 
Στο ναό Σαολίν, στην αριστερή πλευρά του κύριου προαυλίου, υπάρχει το μουσείο του ναού. Εκεί κάποιος μπορεί να βρει περισσότερα από 200 ξύλινα, πέτρινα και χάλκινα αγάλματα των μοναχών Σαολίν σε καθημερινές εργασίες του ναού, ακόμη και μοναχών που ασκούνταν στη Λούο Χαν Σίπα Σόου του Τα Μο. Αρχικά οι μάχιμοι μοναχοί, επέλεξαν στάσεις και μετακινήσεις αντίστοιχες από τα δεκαοχτώ βουδιστικά αγάλματα μοναχών που ασκούσαν το Λούο Χαν Σίπα Σόου και αργότερα ανέπτυξαν μια πλήρη μορφή πολεμικών τεχνών.
 
Το αποτέλεσμα αυτό καλείται επίσης Λούο Χαν Σίπα Σόου και ενσωματώθηκε στο Σαολίν Γου Κουνγκ 少林武功 (Shao Lin Wu Gong) "Πολεμικό Κουνγκ Φου Σαολίν".
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών