Η Μεγάλη Σπάθα του Στρατηγού Κουάν Γιού

Σύμφωνα με το μύθο, το παραδοσιακό όπλο Kουαν Ντάο 關刀 (Guān Dāo), επινοήθηκε από τον διάσημο στρατηγό Κουάν Γιου 關羽 (Guān Υǔ) στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ., από όπου πήρε και το όνομά του. Λέγεται ότι όρισε αυτή τη μορφή και το μέγεθός του ώστε να ταιριάζει στο αναστήμα και τη θρυλική του υπόσταση ως "στρατηγός". Το έφτιαξε μόνος του σε ένα σιδηρουργείο και ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να το χειριστεί, λόγω του βάρους και του μεγέθους του.
 
Οι μορφές που χρησιμοποιούν το όπλο σχεδόν σε όλα τα παραδοσιακά στυλ των κινεζικών πολεμικών τεχνών, συμπεριλαμβανομένου και του Τάι Τσι, τονίζουν τις έντονες κινήσεις κοπής και ορμής για να διατηρήσουν την ροπή της βαριάς λεπίδας μέσα από μια σειρά περιστρεφόμενων κινήσεων. Το βάρος του όπλου κάνει επίσης τις φόρμες Kουάν Ντάο ιδανικές για την εκπαίδευση του συνόλου του σώματος καθώς απαίτεί όχι μόνο δύναμη αλλά και ευκινησία.
 
Το όπλο αυτό καθώς και τη μορφή του θρυλικού στρατηγού τα βρίσκουμε συνήθως στις εξώπορτες των δασκάλων των πολεμικών τεχνών της Κίνας καθώς είναι σύμβολο δύναμης και ρώμης.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών