Σι Γιάν Τι 释延提 (Shì Yán Tí)

Ο δάσκαλος Σι Γιάν Τι είναι ένας ολοκληρωμένος μάχιμος μοναχός Σαολίν 34ης γενιάς και απευθείας μαθητής του Σι Γιούνγκ Σιν, σεβαστού ηγούμενου του ναού Σαολίν στην Κίνα. Παρατηρώντας τον πατέρα του που εξασκούνταν στο Σαολίν Κουνγκ Φου, κινήθηκε το ενδιαφέρον του για τις πολεμικές τέχνες από πολύ μικρός, και σε ηλικία 13 ετών άρχισε να εξασκείται κι ο ίδιος στο Κουνγκ Φου σοβαρά. Το αγάπησε τόσο πολύ, ώστε αποφάσισε να πάει στο ναό Σαολίν.
 
Επιλέχτηκε από την Ομάδα Παρουσίασης Σαολίν το 2002 και αμέσως ξεκίνησε να εκπαιδεύεται από τον ηγούμενο Σι Γιούνγκ Σιν ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα απευθείας δάσκαλός του. Ο ηγούμενος τον δίδαξε πολλά και αντιλαμβανόμενος τις δυνατότητες του μαθητή του, τον έστειλε στο Πανεπιστήμιο της Ναντζίνγκ το 2008. Εκεί μελέτησε παγκόσμιες θρησκείες και φιλοσοφία. Νωρίτερα είχε επίσης εκπληρώσει τις προϋποθέσεις και πέρασε τις εξετάσεις για να γίνει χειροτονημένος Βουδιστής μοναχός. Έγινε μοναχός υψηλού επιπέδου στο ναό Σαολίν το 2007. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο δάσκαλος Γιάν Τι ήθελε να μάθει περισσότερα. Έτσι ενώ ακόμα τελείωνε τις σπουδές του στη Ναντζίνγκ, ο ηγούμενος και η κινέζικη κυβέρνηση του αναγνώρισαν τα προσόντα ώστε να έχει πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης ξεκινώντας από το 2009. Μελέτησε βουδισμό, αγγλικά, κοινωνιολογία και επιστήμη για δυο χρόνια. Αργότερα όταν επέστρεψε στο ναό Σαολίν, συνέχισε να συνεργάζεται με τον δάσκαλό του ηγούμενο Σι Γιούνγκ Σιν και του ανατέθηκε το έργο να φροντίζει τους ξένους επισκέπτες. Αυτό του έδωσε την ευκαιρία να εξασκήσει τα αγγλικά του ακόμα περισσότερο.
 
Μέχρι σήμερα στο ναό Σαολίν, συνεχίζει να μαθαίνει βουδισμό Τσαν και παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου. Τελευταία, oι πολύτιμές του γνώσεις και οι ικανότητές του στο Σαολίν Κουνγκ Φου, τον έχουν καταστήσει ικανό να ταξιδέψει εκτός Κίνας για να διδάξει την κουλτούρα των Σαολίν, ασκήσεις υγείας Τσι Κουνγκ και παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου. Αυτή την εποχή διδάσκει κυρίως στην Ευρώπη όπου ήδη έχει βρει μεγάλο αριθμό σπουδαστών. Αλλά το έργο του να διαδώσει τη φιλοσοφία Τσαν και τον πολιτισμό του Σαολίν, τον έχει πάει και θα συνεχίσει να τον πηγαίνει και σε άλλα μέρη της υφηλίου.
yanti7.jpg
yanti5.jpg
yanti4.jpg
yanti3.jpg
yanti2.jpg
Δείτε ακόμα
Επισκέψεις:4850
3η εξόρμηση Παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου
Για τρίτη συνεχή χρονιά η "Πηγή του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου διοργάνωσε την καλοκαιρινή εξόρμηση παραδοσιακής άσκησης Σαολίν Κουνγκ Φου. Το πρόγραμμα διήρκεσε από τις 26 Ιουνίου με 5 Ιουλίου 2015 με επίτιμο καλεσμένο τον 34ης μάχιμο μοναχών Σαολίν, Σι Γιάν Τι...

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών