Σι Ντε Τσιάν 释德虔 (Shi De Qian 1943 - 2008) 31η γενιά μοναχών Σάο Λιν

Ο Σι Ντε Τσιάν 释德虔 (Shi De Qian 1943 - 2008), είναι ένας μοναχός της 31ης γενεάς του ναού Σάο Λιν. Το πατρικό του όνομα είναι Γανγκ Τσανγκ Τσινγκ (WangChangQing). Γεννήθηκε στις 26 Σεπτέμβρη το 1943, στο σπίτι των προγόνων του στην πόλη Ντενγκ Φενγκ της επαρχίας Χο Ναν. Ο πατέρας του ήταν απόφοιτος της στρατιωτικής ακαδημίας και ήταν ένας στρατιωτικός αξιωματούχος καριέρας για την Κίνα. Είχε μια μεγαλύτερη αδελφή και δύο μικρότερα αδέλφια.

Όταν ο Ντε Τσιάν ήταν 14 ετών πήγε στο ναό Σάο Λιν ώστε να γίνει βουδιστής μοναχός κάτω από την καθοδήγηση των δασκάλων Σι Σου Σι 释素喜 (Shi Su Χi 1924 - 2006) και Σι Γιούνγκ Σιάνγκ 释永祥 (Shi Yong Xiang 1913 - 1987). Οι δάσκαλοί του, του έδωσαν το βουδιστικό όνομα Σι Ντε Τσιάν. Ο Ντε Τσιάν περιγράφει τον Σι Σου Σι και τον Σι Γιούνγκ Σιάνγκ ως "Οι μοναχοί με τις καλές καρδιές". Κατά τη διάρκεια παραμονής του στο ναό, ο Ντε Τσιαν μελέτησε υπό την καθοδήγηση των δύο δασκάλων του Σάο Λιν Τσουάν και φόρμες με όπλα. Επίσης μελέτησε με τον μεγάλο δάσκαλο Σι Ντε Τσαν 释德禅 (Shi De Chan 1907 - 1993) με σκοπό να γίνει ιατρός βοτανολογίας του ναού Σάο Λιν και να διδαχθεί την τέχνη του Σάο Λιν Τσι Κουνγκ 气功 (Qi Gong) "Καλλιέργεια ζωτικής ενέργειας" και του Ντιέν Σούα 点穴 (Dian Xue) "Σημεία πιέσεως". Μετά από 6 χρόνια μελέτης και εξάσκησης έφυγε από τον ναό με σκοπό να παρακολουθήσει μαθήματα στο λύκειο της Ντενγκ Φενγκ. Μολονότι η εκπαίδευση στο ναό του έδωσε τις πολεμικές εφαρμογές και τις ιαματικές τεχνικές, ένιωθε την ανάγκη να επεκτείνει τις ακαδημαϊκές του σπουδές ώστε να μπορεί να σπουδάσει στο ιατρικό πανεπιστήμιο στη Σιν Τσόου (XinZhou) στην επαρχία Χο Ναν, από όπου και τελικά αποφοίτησε. Το 1966 ο Ντε Τσιάν επέστρεψε στη μοναστική ζωή του ναού και έγινε βοηθός του αναπληρωτή ηγούμενο Σι Ντε Τσαν.

Ο μοναχός Ντε Τσιάν περνούσε αρκετά έτη ελέγχοντας, ταξινομώντας και μεταφράζοντας αρκετά βιβλία, τα οποία είχαν αντιγραφεί από την βιβλιοθήκη του ναού και διασωθεί από την μεγάλη καταστροφή του 1928, από τον μοναχό Σι Γιούνγκ Σιάνγκ 释永祥 (Shi Yong Xiang 1913 - 1987). Ένα από τα πιο διάσημα βιβλία του, αναφέρεται στην ιατρική και την βοτανολογία του ναού και ονομάζεται "Μυστικές συνταγές των Σάο Λιν για την θεραπεία εξωτερικών τραυμάτων". Εκδόθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα το 1986. Ο δάσκαλος Ντε Τσαν και οι βοηθοί του, μετέφεραν προφορικώς το αρχικό κείμενο στον μοναχό Ντε Τσιάν για μια περίοδο άνω των τριών ετών.

Ο Σι Ντε Τσιάν έχει γράψει επίσης 64 βιβλία πάνω στις πολεμικές τέχνες των Σάο Λιν. Το αριστούργημά του έως και σήμερα είναι η εγκυκλοπαίδεια των πολεμικών τεχνών Σάο Λιν, ένα σύνολο τεσσάρων τόμων στους οποίους εμπεριέχονται πλέον των 4000 σελίδων κειμένου και 1000 διαγραμμάτων από παραδοσιακές Σάο Λιν φόρμες και όπλα. Επιπροσθέτως έχει γράψει βιβλία σχετικά με τις 72 τεχνικές των Σάο Λιν, το Σάο Λιν Τσι Κουνγκ το οποίο περιέχει το Πα Ντουαν Τζίν 八段锦 (Ba Duan Jin) "Τα 8 κομάτια μεταξιού", Γι Τζιν Τζινγκ 易筋经 (Yi Jin Jing) "Πραγματεία αλλαγής μυών/τενόντων" και το Σάο Λιν Γου Σανγκ Τσι 少林吴僧智 (Shao Lin Wu Seng Zhi) "Το μοναστικό πνεύμα των Σάο Λιν".

Ο μεγάλος δάσκαλος έφυγε από τη ζωή στις 23 Αυγούστου του 2008.

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών