Σι Ντε Τσενγκ 释德成 (Shì Dé Chéng) 31η γενιά μοναχών Σάο Λιν

 

 


Ο Τσεν Τσινγκ Τσεν (Chen Qing Ζhen) γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1967, στην πόλη Κάι Φανγκ 开封 (Kai Feng) της επαρχίας Χο Ναν 河南 (He Nan). Έζησε με τους γονείς του, τον αδελφό και τρεις αδελφές του. Αν και ήταν μόλις 6 ετών άρχισε τις διάφορες τοπικές πολεμικές τέχνες. Η αγάπη του για τις κινεζικές πολεμικές τέχνες τον έκανε να εγκαταλείψει το σπίτι του και να πάει στο ναό Σάο Λιν το 1980, στην ηλικία των 13 να μάθει Σάο Λιν Κουνγκ Φου.
 
Έγινε αποδεκτός στο ναό Σαολίν το έτος 1980, ως απόστολος, και ασκούταν κάτω από την καθοδήγηση του δασκάλου Τζιάο Χουνγκ Μπάο (Jiao Hong Bo) που αργότερα έγινε μοναχός με το όνομα Σι Ντε Ντινγκ (Shi De Ding). Η οικογένειά του πολύ υπερήφανη, παρόλο που είχαν τις αντιρρήσεις τους στην αρχή, γιατί η πορεία Σαολίν είναι μακρά δύσκολη και απομονωμένη.

Το 1984, στην ηλικία των 18 ετών, ο δάσκαλος Σι Σου Γιουάν 释素缘 (Shi Su Yuan) ένας από τους σημαντικότερους ιερείς του ναού, τον πήρε ως προσωπικό σπουδαστή του και τον μετονομάζει Σι Ντε Τσενγκ, της 31ης γενεάς μοναχών Σάο Λιν. Ήταν κάτω από τις διδασκαλίες και την καθοδήγησή του, μέχρι το θάνατο του δασκάλου του το έτος 1999.

Ο Σι Ντε Τσενγκ έζησε στο ναό Σάο Λιν από το έτος 1980 ως το 1988 (ο ναός ήταν ανοικτός στους τουρίστες το 1988). Κινήθηκε προς το πρόσφατα κτισμένο Σάο Λιν Γου Σου Κουάν το 1988, και συνεχίζει τις μελέτες του εκεί. Σταμάτησε το 1992 για να αφιερώσει τον χρόνο του με την ομάδα επίδειξης του ναού Σάο Λιν. Η παρούσα απόφαση τον καθιστά διάσημο και διεθνώς γνωστό.

Ο δάσκαλος Ντε Τσενγκ άνοιξε το πρώτο σχολείο του στην πόλη Ντενγκ Φενγκ 登封 (Deng Feng) της επαρχίας Χο Ναν, κοντά στο ναό, τον Ιανουάριο του 2001. Η επιθυμία του είναι να διδάξει και να διαδώσει Σάο Λιν Γου Κουνγκ (Wu Gong). Ενδιαφέρεται όχι μόνο για την επέκταση του σχολείου του στη πόλη Ντενγκ Φενγκ στη Κίνα αλλά συνεχίζει την διδασκαλία του στην Ευρώπη, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σήμερα ο δάσκαλος έχει περισσότερους από 1500 σπουδαστές σε όλο τον κόσμο και λιγότερους από 60 σπουδαστές στην Κίνα.

Τα μέσα και τα τηλεοπτικά κανάλια σε όλη τη υφήλιο, παρουσιάζουν την εργασία και την αξία του. Είναι ακόμα απλός, χαμογελαστός, ανοικτός και εγκάρδιος, φέροντας το λαμπρό πνεύμα και την αυθεντική τέχνη Σάο Λιν.  Δεξιά ο δάσκαλος με την 'Πηγή του Νεαρού Δάσους' σε επίσκεψη στην σχολή του στην πόλη Ντεφένγκ.

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών