Ο "Αθάνατος" - Σιάν 仙 (xiān)

Ο Αθάνατος - Σιάν 仙 (xiān). Η λέξη που πρεσβεύει τον "Αθάνατο" στα κινέζικα αποτελείται αριστερά από τον χαρακτήρα "Ρεν" 人 (Rén), που σημαίνει άνθρωπος και δεξιά από τον χαρακτήρα "Σαν" 山 (shān) που σημαίνει βουνό.

Κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ, έζησε ένας εξαιρετικά προικισμένος ποιητής με το όνομα Λι Πάι (Li Bai). Ο Λι Πάι έδωσε μικρή σημασία στην υλική υπόσταση και τον πλούτο του και η μεγαλύτερη επιθυμία του ήταν να αναζητήσει τον μυθικό - "αθάνατο σοφό" που κρύβεται στα βάθη των βουνών. Έτσι ο Λι Πάι έμεινε γνωστός και ως "Ο Αθάνατος της Ποίησης"...

Στην αρχαία σκέψη, ένας "Αθάνατος" ήταν κάποιος που είχε επιλέξει να καλλιεργηθεί στην απομόνωση στα βάθη των βουνών για να ξεφύγει από τη ματαιότητα της φήμης, της τύχης και των συναισθημάτων του ανθρώπινου κόσμου. Στο τέλος εκεί, μακριά από τον κόσμο, θα επιτύχει την ανέφικτη σοφία για τους απλούς ανθρώπους καθώς και, σύμφωνα με κάποιους, θα αποκτήσει υπερφυσικές ικανότητες σαν αυτές που βρίσκουμε σε μύθους και ιστορίες όπως, να μην χρειάζεται τον ύπνο, να εξαφανίζεται και να εμφανίζεται όπου θέλει να μην έχει ανάγκη το φαγητό ακόμα και να αιωρείται!

Φυσικά κάποια από αυτά μπορεί να είναι κατορθώματα πραγματικά, αλλά που ο λαός στην ανάγκη του να ηρωποιεί, να μυθοποιεί και ενίοτε να αγιοποιεί σε αξιοσημείωτους ανθρώπους της τοπικής τους κουλτούρας, μεγαλοποιεί και διηγείται με υπερβολή. Ιδαίτερα στο παρελθόν που δεν υπήρχαν τα ντοκουμέντα όσο ή από "στόμα σε στόμα" διατήρηση της ιστορίας των λαών. Οι αθάνατοι λοιπόν γίνονται "αθάνατοι" γιατί φυσικά μένουν στις μνήμες των ανθρώπων μέσα από τα έργα και τις πράξεις τους αλλά επιπλέον, και γιατί ...ποτέ κανείς δεν έμαθε πως ακριβώς πέθαναν!

Εάν μια μέρα λοιπόν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας στην Κίνα συναντήσετε κανένα γέρο με μια μακριά λευκή γενειάδα που ζει βαθειά μέσα σε κανένα βουνό, μην εκπλαγείτε και απολαύστε την σοφία που θα σας προσφέρει απλόχερα γιατί θα είναι ένας "αθάνατος" που δεν έχει τίποτα να κρύψει και να χάσει...

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών