Ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουίν 释恒君 (Shi Heng Jun) γεννήθηκε το 1966 σε μια οικογένεια που ασκούσε τις πολεμικές τέχνες εδώ και πολλές γενεές στην επαρχία Σαν Τουνγκ 山东 (Shan Dong), στην Κίνα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον από μικρός για τις κινεζικές πολεμικές τέχνες, ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν άρχισε την εκπαίδευσή του με Σινγκ Γι Τσουάν (Xing Yi Quan) "Η τέχνη της καρδιάς και του μυαλού", καθώς επίσης και με παραδοσιακό Τσι Κουνγκ 气功 (Qi Gong) από τον παππού του στην ηλικία των έξι ετών. Αργότερα έφυγε και έγινε μαθητής του μοναχού Σι Γιάν Φο 释延佛 (Shi Yan Fo) της 34ης γενεάς ανώτατων δασκάλων του ναού Σάο Λιν και ηγούμενο του ναού Φα Ουανγκ 法王寺 (Fa Wang Si).
 
Υπό την σκληρή επίβλεψη και κατάρτιση του Σι Γιάν Φο και μετά από πολλούς ψυχρούς χειμώνες και καυτά καλοκαίρια εκπαίδευσης, ο δάσκαλος Χανγκ Τζουίν έφθασε στο πιο υψηλό επίπεδο μαχητικού Σάο Λιν, γνώστης των δεκαοχτώ κατηγοριών όπλων όπως και του εσωτερικού / εξωτερικού Τσι Κουνγκ.
 
Έχει ειδικευτεί στο κορυφαίο επίτευγμα του Γι Τζιν Τζινγκ 易筋经 (Yi Jin Jing) "Πραγματεία αλλαγής μυών/τενόντων", και τους "36 συνδυασμούς άμεσης μάχης των Σάο Λιν".

Το φθινόπωρο του 1986 στο 1ο ετήσιο διαγωνισμό πολεμικών τεχνών του ναού Σάο Λιν, ο Χανγκ Τζουίν πήρε πρωταθλήματα στη μορφή Τάι Ζου Τσανγκ Τσουάν 太祖长拳 (Tai Zu Chang Quan) "H μακριά γροθιά του πρώτου αυτοκράτορα της δυναστείας Σουνγκ", τις σπάθες και το ξίφος.

Το 1987 κλήθηκε για να συμμετέχει στο "Ανοικτό πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών των βουνών Γου Ντανγκ 武当山 (Wu Dang Shan)" και κέρδισε την κορυφαία διάκριση.

Το 1989 έγινε μέλος της διεθνούς ομοσπονδίας πολεμικών τεχνών Σάο Λιν.

Το 1995 μεταφέρεται και χρίζεται διευθυντής, στο 1ο λαϊκό σχολείο πολεμικών τεχνών Σάο Λιν.

Το 1998 λαμβάνει την διάκριση της "Κινεζικής νεότητας" που δίνεται από το κράτος της Κίνας για το υψηλό επίπεδό που επιτυγχάνει κάποιος στις πολεμικές τέχνες.

Το 2000 χάρην της αρτιότητας της πρακτικής του στις πολεμικές τέχνες και της μελέτης του στον βουδισμό Τσαν 禅 (Chan), εκλέγεται ως "Σύγχρονος Βούδας", ένας από τους 18 αρχιερείς του ναού Σάο Λιν. Αυτή η διάκριση ανταμείβει τους καλύτερους του ναού.

Το 2002 μεταφέρεται στον μεγάλο ναό Φα Ουάνγκ, ως επικεφαλής των Γου Σανγκ 武僧 (Wu Sheng) "Μάχιμων μοναχών" του ναού. Επιβλέπει έκτοτε την ομάδα της "Ένωσης των κοσμικών αποστόλων του ναού Σάο Λιν" (Shaolin Secular Disciples Union), μια επίλεκτη ομάδα μαθητών Σάο Λιν, που σκοπό έχει να διατηρήσει και να διαδώσει το αληθινό πνεύμα και τις αξίες του Σάο Λιν Κουνγκ Φου τόσο μέσα στην Κίνα όσο και έξω από αυτήν.

Εκ μέρους του ναού Σάο Λιν, ταξιδεύει στο εξωτερικό για επιδείξεις και σεμινάρια και εμπνέει πολλούς εραστές του Σάο Λιν Κουνγκ Φου παγκοσμίως.

Έχει απεσταλμένους δάσκαλους - απόστολους τόσο στη Γαλλία στην Ισπανία και το ενδιαφέρον του για την μετάδοση του αυθεντικού Σαολίν από το 2006 είναι στραμμένο και στην Ελλάδα.

Το έτος 2006 ο σεβαστός αρχιερέας Σι Χανγκ Τζουίν ενέκρινε την μετάβαση ενός από τους καλύτερους μαθητές του, τον Σι Μιάο Τζιέ 释妙洁 (Shi Miao Jie) στην Ελλάδα για την δημιουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης Σαολίν Κουνγκ Φου με την ονομασία "Η Πηγή του Νεαρού Δάσους" - 希腊少林俗家弟子武术会.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών