Σι Σινγκ Τζενγκ 释行正 (Shi Xing Zheng 1914 - 1987) 29ος ηγούμενος Σάο Λιν.

Ο δάσκαλος Σι Σινγκ Τζενγκ 释行正 (Shì Xíng Zhèng 1914 - 1987) ήταν μοναχός της 29ης γενεάς Σαολίν και διετέλεσε 29ος ηγούμενος του ναού Σαολίν. Γεννήθηκε το 1914 στην περιοχή της Ντενγκ Φενγκ 登封 (Dēng Fēng), κοντά στο ναό Σαολίν. Οι γονείς του ήταν πολύ φτωχοί και μετά βίας μπορούσαν να τον ζήσουν, γι' αυτό και ο πατέρας του αποφάσισε να τον πάει στο μοναστήρι Σαολίν σε πολύ μικρή ηλικία. Εκεί έγινε σπουδαστής του μοναχού Σι Ντε Μπάο 释德保 (Shì Dé Bǎo) ενός από τους μοναχούς - μαζί με τον δάσκαλο Σινγκ Τζενγκ - που επιβίωσαν της καταστροφής του 1928 και επέστρεψαν στο ναό Σαολίν.

Ο μεγάλος δάσκαλος 4 έτη μετά από την καταστροφή του ναού Σαολίν το 1928, έφυγε και πήγε στην επαρχία Αν Χουί 安徽 (Ān Huī) σε βουδιστικό ναό όπου έγινε μοναχός και αμέσως μετά επέστρεψε στο ναό Σαολίν. (Στην πολιτιστική περίοδο επαναστάσεων, τέτοιες τελετές είχαν απαγορευθεί). Στις αρχές του 1940, ο κομμουνισμός ήρθε στην Κίνα. Ολόκληρη η χώρα ήταν ταραγμένη από τις εσωτερικές μάχες. Κάτω από τη συνεχείς κριτική και τις δυσκολίες, πολλοί μοναχοί άφησαν το ναό αλλά όχι ο δάσκαλος Σινγκ Τζενγκ. Προστάτευε και προσπαθούσε να σώσει ότι μπορούσε, από την ιστορία και την παράδοση του ναού Σαολίν. Σύντομα επέστρεψαν και άλλοι μοναχοί και κράτησαν όλοι μαζί την παράδοση Σαολίν ζωντανή. Για να τραφούν, επειδή η κυβέρνηση δεν τους έδωσε οποιαδήποτε βοήθεια, φύτεψαν γύρω από το ναό λαχανικά, σόγια-τόφου, ρύζι, τσάι κ.α. Στη δεκαετία του '50 δίδαξε τον ιδρυτή του ιαπωνικού Σορίν Σι Κένπο 少林寺拳法 (shōrinji-kempō), Ντοσίν 宗道臣 (Sō Dōshin).

Ο δάσκαλος Σι Σινγκ Τζενγκ έγινε ηγούμενος του ναού Σάο Λιν στις 13 Δεκέμβρη του 1986. Απεβίωσε σύντομα στις 27 Αυγούστου του 1987 και το σκήνωμά του (στάχτη), θάφτηκε στο Δάσος με τις Παγόδες, όμως το όνειρο της ζωής του να δει και πάλι δυνατό τον ναό Σαολίν έγινε πραγματικότητα.

Όλοι οι μοναχοί και οι σπουδαστές του ναού θα τον θυμούνται, ως έναν από τους μεγάλους Σαολίν δασκάλους.

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών