“Η γροθιά του άνθους της δαμασκηνιάς” Μέι Χουά Τσουάν 梅花拳 (Mei Hua Quan)

Στην περίοδο της δυναστείας Σουνγκ 宋朝 (Song 960 - 1279), ένας σπουδαστής Σαολίν μόλις έντεκα ετών, ο Τσούε Τα ήταν μαθητής του τότε ηγούμενου του ναού Σαολίν, σεβασμιότατου Φου Τσού 福居 (Fu Ju). Μια χειμωνιάτικη μέρα, στην καθιερωμένη προπόνησή του εξασκούσε την μορφή Λούο Χαν Σίπα Σόου. Όταν μετά από σκληρή εξάσκηση και πολύ ιδρώτα ο μικρός έπεσε εξαντλημένος στο πάτωμα, ο δάσκαλός Φου Τσού του είπε ότι μοιάζει με το άνθος του δέντρου της δαμασκηνιάς. Ο Τσούε Τα αμέσως πήγε έξω από το ναό και στάθηκε ακίνητος κάτω από ένα δέντρο της δαμασκηνιάς παρατηρώντας το, προσπαθώντας να καταλάβει τα λόγια του δασκάλου. Επειδή δεν φορούσε το πάνω ένδυμά του από την προπόνηση σύντομα άρχισε να κρυώνει. Σταμάτησε να παρατηρεί το δέντρο και ξεκίνησε και πάλι την εξάσκηση στο Κουνγκ Φου. 

Έπαιρνε σημεία από κάθε φόρμα που γνώριζε και τα εξασκούσε ξεχωριστά. Επί αρκετό καιρό συνέχιζε να κάνει το ίδιο. Μόλις τελείωνε το μάθημα στο ναό έβγαινε έξω, πήγαινε στο δέντρο και συνέχιζε την εξάσκησή του επιλέγοντας κομμάτια από κάθε φόρμα που ήξερε και στο τέλος είχε συνθέσει μία δική του φόρμα.

Μια μέρα ένας συμμαθητής του τον είδε να εξασκείτε κοντά στο δέντρο της δαμασκηνιάς. Εντυπωσιάστηκε και τον ρώτησε το όνομα της φόρμας που έκανε. Εκείνος σταμάτησε και κοίταξε τον συμμαθητή του ξαφνιασμένος, γιατί δεν ήξερε τι να του πει. Κοίταξε γύρω του, χαμογέλασε, γύρισε και του είπε ότι τι όνομα της φόρμας που έκανε είναι Μέι Χουά Τσουάν 梅花拳 (Mei Hua Quan) "Η γροθιά του άνθους της δαμασκηνιάς". Αυτή τη φόρμα συνέχισε να την αναπτύσσει μεγαλώνοντας και σήμερα θεωρείται από τις σημαντικότερες διδασκαλίες του Σαολίν Γου Κουνγκ "Πολεμικό Κουνγκ Φου".
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών