Ταξίδι των δασκάλων του Νέου Ηρακλείου στην Κίνα το 2016

Σεπ 20

Άλλο ένα ταξίδι στην Κίνα έφτασε στο τέλος του. Κάθε ταξίδι εκεί κρύβει ένα παράδοξο: είναι απόλυτα ίδιο αλλά συγχρόνως τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο…
Ο ναός Σαολίν, το σημείο του κόσμου που γεννήθηκε το Σαολίν Κουνγκ Φου, σημείο αναφοράς και για μας κάθε χρόνο, ορόσημο κλεισίματος της χρονιάς και έμπνευση για την έναρξη της επόμενης. Ο δάσκαλος Τάι Τσι, Ουάνγκ Τζαν Γκουό 王战国 (Wáng Zhàn Guo), σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία φορά που ήμασταν εκεί, μας υποδέχτηκε εγκάρδια και μας φιλοξένησε στο υπέροχο χωριό Τσεν Τζια Γκού, το χωριό που διδάσκεται ακόμα το αρχαιότερο στυλ του Τάι Τσι, το Τσεν.
Και ξαφνικά ενώ όλα φαίνονται ακίνητα στον αιώνιο χρόνο, με το πρώτο άγγιγμα αναβλύζουν πολύτιμες, ανεκτίμητες γνώσεις και ανεπανάληπτες εμπειρίες.
Φέτος αποφασίσαμε να κάνουμε δώρο στον ηγούμενο του ναού Σαολίν Σι Γιούνγκ Σιν 释永信 (Shi Yong Xin) ένα άγαλμα του Λεωνίδα, του Βασιλιά των Λακεδαιμόνων, ενός λαού που η τέχνη του πολέμου ήταν τρόπος ζωής, μοναδικός στόχος και σκοπός, φιλοσοφία. Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση να δούμε την χαρά με την οποία δέχτηκε το δώρο μας ο δάσκαλος που επιβεβαιώθηκε όταν τον ακούσαμε να παρομοιάζει τον μυθικό Λεωνίδα με τον Τζιναλούο Ουάνγκ 紧那罗王 (Jǐn Nà Luō Wáng), τον πολεμιστή Σαολίν που νίκησε μόνος του το στρατό με τους κόκκινους μανδύες και τιμάται σήμερα ως φύλακας των Αρχών του Σαολίν.
Πλήρεις εμπειριών, σοφότεροι και πιο δυνατοί επιστρέφουμε και συγχρόνως ανανεώνουμε το ραντεβού μας, μέχρι την επόμενη φορά.
irakleio-2016-taiji-2.jpg
irakleio-2016-shi-yong-xin.jpg
irakleio-2016-fa-wang.jpg
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών