Οδοιπορικό στην Κίνα 2014

Αυγ 12

Η φετινή αποστολή της Πηγής του Νεαρού Δάσους στην Κίνα αποκόμισε μοναδικές συγκυρίες και περιστάσεις που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όχι μόνο οι 5 δάσκαλοι των σχολών μας αλλά αυτή τη φορά και 35 μαθητές που τους ακολούθησαν.

Ένας Έλληνας νέο μέλος του ναού Σαολίν, εξάσκηση των μαθητών και των δασκάλων της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" με εκλεκτούς δασκάλους, διαμονή σε 3 διαφορετικά μοναστήρια, ενδιάμεσες επισκέψεις σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της ιστορικής περιοχής και ένα ταξίδι σκληρό, δύσκολο, με απρόοπτα ευχάριστα και δυσάρεστα, γεμάτο με δράση που για κάθε μέρα θα μπορούσε να γραφτεί μια διαφορετική ιστορία - μια δυνατή εμπειρία ζωής που δοκιμάζεται τόσο το σώμα όσο και η ψυχή του καθενός...

Το ταξίδι άρχισε με την άφιξη στο ναό Σαολίν όπου εκεί μας υποδέχτηκε με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα ο ίδιος ο ηγούμενος του ναού, 30ος πατριάρχης Σι Γιόνγκ Σιν 少林方丈. Με μια σύντομη εισήγηση μας ανέφερε επιγραμματικά τις βασικές έννοιες της άσκησης στο Σαολίν Κουνγκ Φου τονίζοντας την ανάγκη της υγείας του σώματος και της ειρήνης του νου ως απώτερο στόχο του ασκούμενου για μια ζωή γεμάτη ευτυχία και χαρά. Έπειτα ανανέωσε το ραντεβού μέχρι το τέλος της εβδομάδας που θα γινόταν μια παρουσίαση των όσων διδάχτηκαν οι μαθητές μας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. 

Στην συνέχεια, την εκπαίδευσή τους προς τιμήν όλων, ανέλαβε εθελοντικά μια εξέχουσα προσωπικότητα - αυθεντία του ναού, ο δάσκαλος Σι Γιάν Άο 释延傲 (Shì Yán Ao). Γνωστός από τα ιστορικά ντοκιμαντέρ του ναού για το ιδιαίτερα παραδοσιακό του "ύφος", πραγματικά γνωρίσαμε την αξία του ως δάσκαλο μεταφέροντάς μας την αρχέγονη γνώση του Λούοχαν Σι Πα Σόου, από μυαλό σε μυαλό και από καρδιά σε καρδιά όπως ορίζει ο κώδικας του Τσαν (Ζεν). Χωρίς περιττές κουβέντες ο δάσκαλος μάγεψε με τον τρόπο του τους μαθητές που με τη σειρά τους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτό που διδάχτηκαν.

Στο μεταξύ  οι δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να έχουν κατ' ιδίαν συζήτηση με τον ηγούμενο του ναού για διάφορα θέματα που αφορούν το παραδοσιακό Σαολίν όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και γενικότερα στον κόσμο. Οι δάσκαλοι επίσης ασκήθηκαν και οι ίδιοι στις ιερές αίθουσες του ναού με τον αρχιεκπαιδευτή του ναού Σι Γιάν Σουάν 释延炫 που με αφορμή την πολυμελή αποστολή έδωσε και μια συνέντευξη η οποία θα δημοσιευθεί στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται για το φετινό ταξίδι μας.
 
Ιδιαίτερο γεγονός αποτελεί για την Πηγή του Νεαρού Δάσους ότι ο ναός Σαολίν αποδέχτηκε ως νέο μέλος της οικογένειάς του τον δάσκαλο Κιτσώνη Δημήτρη βάζοντάς τον κάτω από την σκέπη του με το όνομα Σι Γιάν Σι 释延希 (Shì Υán Χī). Ο ηγούμενος Σι Γιόνγκ Σιν, αναγνωρίζοντας το έργο των Ελλήνων δασκάλων στην χώρα τους που το απέδειξαν περίτρανα με τον αριθμό των μαθητών που ακολούθησε την φετινή μας αποστολή, με χαρά αποδέχτηκε το αίτημα του Έλληνα απόστολου να γίνει μαθητής του ναού ώστε να βοηθήσει στο "έργο ζωής" που έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει ως δάσκαλος παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου.

Στο τέλος της εκπαίδευσης η διαμονή στο ναό έκλεισε με μια λαμπρή συνεύρεση μαθητών δασκάλων και ηγούμενου όπου μετά το πέρας της παρουσίασης των μαθητών ο ίδιος δώρισε αναμνηστικά αγάλματα του Ντα Μο που φέρουν την προσωπική του σφραγίδα όπως και στους μαθητές απέμεινε βεβαιώσεις για το διάστημα της εκπαίδευσης  τους στο ναό. Τέλος, σημαντικό γεγονός αποτέλεσε η υπογραφή του στο  ιστορικό βιβλίο του δάσκαλου Σι Γιάν Σαν επιβεβαιώνοντας την πολυδιάστατη προσπάθεια που γίνεται στη χώρα μας να διαδοθεί το αυθεντικό Σαολίν στην χώρα μας και ενθαρρύνοντας να συνεχιστεί και με άλλα αξιόλογα συγγράμματα όπως το βιβλίο Ο Ναός του Ναερού Δάσους - Η ιστορία του Σαολίν Κουνγκ Φου.

Κατά την διάρκεια της διαμονής στο ναό αφού έγινε ξενάγηση στα διαμερίσματα του ναού, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις, στο παρεκκλήσι του Χούι Κο, στη σπηλιά του Νταμό, στο μοναστήρι Σαν Χουάν Ζάι, στη Λίμνη των 5 Δράκων και βέβαια στο ιστορικό κοιμητήριο των δασκάλων Τα Λιν 塔林

Μετά την πρώτη πλούσια σε εμπειρία και γνώση εβδομάδα, ακολούθησε η μετάβαση στο μοναστήρι Φα Ουάνγκ όπου μια ένθερμη υποδοχή περίμενε τους μαθητές των σχολών μας. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στη "Γροθιά του Νότου", σε ένα κλίμα διαφορετικό από αυτό του ναού Σαολίν που έμφαση δόθηκε σε περισσότερη εξάσκηση και στην σκληρότερη δουλειά μέσω ενός τυπικού ολοήμερου προγράμματος βάσει του μοναστικού κανόνα. Οι μαθητές επίσης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, επισκέφθηκαν το γυναικείο μοναστήρι.
 
Στο τέλος της εβδομάδας ακολούθησε τελετή λήξης με παρουσίαση των μαθητών μπροστά στους δασκάλους και στον υπεύθυνο αρχιεκπαίδευτη του ναού. Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την μοναδική γραφική ατμόσφαιρα του μοναστηριού όπως και με την ίδια την εκπαίδευση. 
 
Παράλληλα παρά την πίεση του προγράμματος, οι δάσκαλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να διδαχτούν από ένα θρύλο του παραδοσιακού Σαολίν τον Ούανγκ Τζόνγκ Ρεν 王宗仁 (Wáng Zōng Rén) καθώς επίσης, πιστοί στο ραντεβού τους, επισκέφθηκαν και το χωριό Τσεν Τζια Γκόου συνεχίζοντας έτσι την παράδοση για 4η συνεχή χρονιά να μελετούν την τέχνη του Τάι Τσι στο πόδια του σεβαστού δασκάλου Ουάνγκ Τζαν Γκουό 王战国 (Wang Zhan Guo).

Στην επιστροφή για το Πεκίνο μεσολάβησε επίσκεψη, διαμονή και εκπαίδευση στο ναό που έχει μεταβεί ο δάσκαλος Σι Χανγκ Τζουιν, Κουνγκ Σιάο Σι 广孝寺 (Guǎng Xiào Sì). Αφού μας υποδέχτηκε στην πόλη Τζενγκ Τζόου, μας οδήγησε στο κεντρικό πάρκο της πόλης που μαζί με τους μαθητές  του, έγινε μια μικρή παρουσίαση, Τσι Κούνγκ από την ομάδα ενηλίκων του δασκάλου και Σαολίν Κουνγκ Φου από τους μαθητές μας. Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο μοναστήρι Κουνγκ Σιάο Σι όπου εκεί ο δάσκαλος δίδαξε μεθόδους που χρησιμοποιούνταν παλιά για την δεξιότητα στο Κουνγκ Φου που έγκειται στους τρεις παράγοντες της ταχύτητας, της ακρίβειας και της δύναμης.

Ακολούθησε μάθημα Τσι Κουνγκ και διαλογισμού κλείνοντας έτσι τον κύκλο εκπαίδευσης του ταξιδιού με τον πιο ιδανικό τρόπο. Η αποστολή ολοκληρώθηκε με δύο διανυκτερεύσεις στο Πεκίνο για περιήγηση στις αγορές, επίσκεψη στην Απαγορευμένη Πόλη και το Σινικό Τείχος.

Ευελπιστούμε το φετινό μας οδοιπορικό να μείνει χαραγμένο στις καρδιές των μαθητών μας και να τους δίνει δύναμη να σμιλεύουν τους εαυτούς τους "ψυχή και σώματι".
Με τον δάσκαλο Ούανγκ Τζόνγκ Ρεν 王宗仁 (Wáng Zōng Rén)
1000-archat-john-chris.jpg
1000-archat-iraklio.jpg
abbot-book-shi-yan-shan.jpg
yan-ao-students.jpg
zheng-zhu-welcome.jpg
zheng-zhu-performance.jpg
guang-xiao-si-practice.jpg
guang-xiao-si-practice-gong-fu.jpg
guang-xiao-si-night.jpg
fa-wang-all-together.jpg
fa-wang-taking-diploma.jpg
giannis-run.jpg
1000arhats-hall.jpg
students-teachers-shiyanao.jpg
shaolin-temple-diploma.jpg
shi-yong-xin-performance.jpg
sanhuanzhai.jpg
sanhuanzhai-bridge.jpg
5dragons-lake.jpg
meditation-tamo-cave.jpg
practice2-damo-cave.jpg
practice-damo-cave.jpg
stairs-damo-cave.jpg
practice-out-of-shaolin-temple.jpg
practice-with-shi-yan-ao.jpg
meditation-talin.jpg
ma-bu-talin.jpg
frond-to-shi-yong-xin.jpg
shaolin-temple-2014.jpg
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών