Ο κοσμικός απόστολος Σι Γιάν Σαν 释延山 (Shì Yán Shān) - Παναγόπουλος Χρήστος

Ο κοσμικός απόστολος Παναγόπουλος Χρήστος - Σι Γιάν Σαν 释延山 (Shì Yán Shān), γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το ενδιαφέρον του για τις πολεμικές τέχνες τον έφερε από μικρή ηλικία σε επαφή με διάφορα είδη πολεμικών τεχνών όπως Πυγμαχία, Τάι Τσι, Αϊκίντο, Γουίν Τσουν κ.α.

Σε μια πολυετή αναζήτηση μαθήτευσε με πολλούς δάσκαλους, όμως το 2006 η επιμονή του τον οδήγησε στην Κίνα για να δεχτεί την γνώση από την "πηγή" της. Εκεί η εκπαίδευση άρχισε στο ναό Φα Ουάνγκ 法王寺 όπου τότε δάσκαλος ήταν ο ιερέας Σι Χανγκ Τζουίν 释恒君, την κατάρτιση του ανέλαβε ο δάσκαλος Σι Μιάο Τζιέ 释妙洁 όπου ολοκλήρωσε μαζί του και έναν πολυετή κύκλο σπουδών στο Σαολίν Κουνγκ Φου.

Tο 2007 κλήθηκε να αντιπροσωπεύσει την "Πηγή του Νεαρού Δάσους" στην Κόρινθο ως δάσκαλος. Έλαβε επίσημα το τίτλο "Κοσμικού Απόστολου Σαολίν" από ίδιο τον δάσκαλο Σι Χανγκ Τζουίν, μαζί με όλα τα νόμιμα έγγραφα - πιστοποιημένα από την Κίνα, που βεβαιώνουν την αρμοδιότητά του ως δάσκαλος παραδοσιακού Σαολίν Γου Κουνγκ. Έκτοτε η δίψα για μάθηση δεν έχει σταματήσει. Κάθε χρόνο, επισκέπτεται και διαμένει στην Κίνα για να διευρύνει την γνώση του σε όλες τις πτυχές της τέχνης τόσο του σώματος όσο και της υγείας μέσω παραδοσιακών μαχητικών τεχνών αλλά και πρόληψης της υγείας που εδώ και αιώνες χρησιμοποιούνται για αυτό το σκοπό, μελετώντας στα πόδια αξιοσημείωτων δασκάλων Σαολίν όπως ο Ούανγκ Τζόνγκ Ρεν 王宗仁Σι Ντε Σου 释德书, ο Σι Ντε Γιάνγκ 释德杨, ο Σι Γιάν Σουάν 释延炫 αρχιεπαιδευτής του ναού Σαολίν, καθώς και ο Σι Ντε Φανγκ 释德方 (Γου Ναν Φανγκ) - συνεχιστής της παράδοσης του παλαιάς μορφής Σαολίν Γου Κου Λουίν Κουνγκ Φου - "Σιν Γι Πα".
 
Το 2013 γίνεται "πνευματικό παιδί" του ναού Σαολίν από τον ηγούμενο Σι Γιούνγκ Σιν 释永信 και μπαίνει επίσημα κάτω από την γενεαλογία (34η γενιά) του ναού Σαολίν με το όνομα Σι Γιάν Σαν 释延山 (Shì Yán Shān) με σχετικό επίσημο έγγραφο - βεβαίωση ως συνεχιστής της παράδοσης της κουλτούρας του πολιτισμού των Σαολίν.
 
Πέραν της βασικής κατάρτισης Σάο Λιν Τζίν Μπεν Κουνγκ (Jin Ben Gong), έχει εκτεταμένη γνώση στις παραδοσιακές Σαολίν Κουνγκ Φου φόρμες, Τάο Λου 套路 (Tao Lou) - ένοπλα και άοπλα, Τσιν Να 擒拿 (Qin Na) "Κλειδώματα - αρπαγές", μαλακό και σκληρό Τσι Κουνγκ 气功 (Qi Gong) καθώς και άλλων εσωτερικών συστήματων (Πα Κουά Τσανγκ 八卦掌 Βa Qua Zhang, Τζιν Γκανγκ Τσουάν 金刚拳 κ.α.). Επίσης έχει διδαχτεί και έχει μελετήσει Τσεν Τάι Τσι Τσουάν 陈太极拳 (Chen Tai Ji Quan) στο χωριό Τσεν Τζιά Γκόου 陳家溝 (Chén Jiā Gōu) με τον δάσκαλο Ουάνγκ Τζαν Γκουό 王战国 (Wáng Zhàn Guó), ανιψιό του Ουάνγκ Σιάν 王西安 (Wáng Xī'ān), όπως επίσης και με τον διάσημο Τσεν Σιάο Ουάνγκ 陳小旺 (Chén Xiǎo Wàng).

Ο Μένοντας στην ουσία των πραγμάτων και μακριά από κάθε είδους υπερβολές, η φιλοσοφία του είναι να γίνει το δύσκολο - εύκολο ώστε να καταφέρει να επωφεληθεί από αυτή την γνώση κάθε ασκούμενος και λάτρης των τεχνών του αυθεντικού Κουνγκ Φου, του Τάι Τσι και ακόμη πιο βαθιά από την τέχνη του Τσι Κουνγκ - της εσωτερικής καλλιέργειας.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος είναι πιστοποιημένος προπονητής από την Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου Κουνγκ Φου εγγεγραμμένος στο μητρώο προπονητών που έχουν λάβει άδεια άσκησης επαγγέλματος από την ΓΓΑ, με αριθμό 380277. Είναι πτυχιούχος γραφίστας & εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας

Από τον Οκτώβριο του 2007 διατηρεί την Σχολή Παραδοσιακού Σαολίν Κουνγκ Φου "Πηγή του Νεαρού Δάσους" στην Κόρινθο και το 2019 μεταφέρθηκε στις ιδιόκτητες αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Καλλιθέα της Κορίνθου στο τέρμα της οδού Φλιούντος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την σχολή Σαολίν Κουνγκ Φου "Πηγή του Νεαρού Δάσους" στην Κόρινθο δείτε εδώ ή επικοινωνήστε στο 6936929950.
Ο ναός Σαολίν, η γενέτηρα του Κουνγκ Φου
Με τον δάσκαλο Σι Γιάν Ία 释延業 (Μιάο Τζιέ)
Με τον σεβαστό ηγούμενο Σι Γιάν Φο 释延佛 (Shi Yang Fo)
Με τον δάσκαλο Σι Χανγκ Τζουίν 释恒君 (Shi Heng Jun)
Με τον ηγούμενο του ναού Σαολίν Σι Γιούνγκ Σιν 释永信
Με τον δάσκαλο Σι Γιάν Λου 释延虏 (Shi Yan Lu)
Με τον δάσκαλο Σι Γιάν Άο 释延傲 (Shì Yán Ao)
Με τον δάσκαλο Σι Ντε Γιάνγκ 释德杨 (Shi De Yang)
Με τον δάσκαλο Σι Ντε Σου 释德书 (Shi De Shu)
Με τον δάσκαλο του Τσεν Τάι Τσι Τσουάν, Ουάνγκ Τζανγκ Κουό 王战国 (Wang Zhan Guo)
Στην αίθουσα με τους χίλιους αρχιερείς
Στο μοναστήρι Φα Ουάνγκ Σι
Στο σπίτι του Γιάνγκ Λου Τσαν στο χωρίο Τσεν Τζιά Γκού
Επισκέψεις:19243
Η σχολή Σαολίν Κουνγκ Φου & Τάι Τσι, "H Πηγή του Νεαρού Δάσους" στη Κόρινθο
Η σχολή "Πηγή του Νεαρού Δάσους" Κορίνθου βρίσκεται στην περιοχή Καλλιθέα της Κορίνθου στο τέρμα της οδού Φλιούντος. Για άλλες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Χρήστο Παναγόπουλο στο 6936929950. Δείτε λεπτομέρειες και πως θα έρθετε εδώ...

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών