Άφιξη του Μποντιντάρμα στην Κίνα

Πέρασαν εξήντα χρόνια μέχρι να δει ο Μποντιντάρμα ρίζες της διδασκαλίας. Όταν οι μεγάλες διδασκαλίες του Βουδισμού είχαν ωριμάσει στην Κίνα, χωρίς να διστάσει λόγω της μεγάλης ηλικίας του, της μεγάλης απόστασης και της δυσκολίας του ταξιδιού, αποφάσισε να διαδώσει τη διδασκαλία στην Κίνα όπως όρισε ο δάσκαλος του.

Πριν φύγει επισκέφτηκε τον βασιλιά του Βασιλείου Παλάβα λέγοντάς του αυτό: «Αφεθείτε εξολοκλήρου στον Βούδα και ωφελείστε έτσι το λαό. Έφτασε για μένα η ώρα να πάω στην Κίνα. Όταν ολοκληρωθεί εκεί η δουλειά μου θα επιστρέψω.»

Ο βασιλιάς απάντησε έντονα λέγοντάς του: «Όταν ολοκληρωθεί η δουλειά σου στην Κίνα να μην ξεχάσεις την χώρα που γεννήθηκες και να επιστρέψεις σε εμάς». Χωρίς να υπάρχει λόγος να αλλάξει την απόφαση του γέρου τον συνόδευσε στο λιμάνι και παρακολούθησε την αναχώρησή του. Ο μεγάλος δάσκαλος έφυγε με πλοίο από το λιμάνι Μαχαμπαλιπούραμ.

Τρία χρόνια διήρκησε το ταξίδι ως στην Κίνα. Μετά από πολλές δυσκολίες έφτασε στο Κουάνγκ Τσόου (Guang Zhou) της Καντόνα στις 21 Σεπτεμβρίου του 527 μ.Χ. Ο Σάο Γιάνγκ (Shao Yang), ο τοπικός ανώτερος αξιωματούχος τον καλωσόρισε με τιμές. 

Οι Κινέζοι των αποκαλούσανε με το κινέζικο μοναχικό όνομα Που Τι Τα Μο 菩提达摩 (Pu Ti Da Mo) ή Τα Μο 达摩 (Da Μo)...
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών