Ο δάσκαλος Μποντιντάρμα δεν είναι μύθοςΑρχείο του ναού Σαολίν αναφέρει ότι ο Ταμό πήγαινε σε μια σπηλιά κοντά στον ναό για διαλογισμό, αντικρίζοντας έναν βράχο εκτεθειμένος στην έντονη ηλιοφάνεια το καλοκαίρι και βαριά παγωνιά τον χειμώνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η μορφή του στον βράχο...
Αυτή είναι η πέτρα που βρέθηκε στην σπηλιά που διαλογιζόταν ο Ταμό και "αποτυπώθηκε"
η μορφή του
Για περισσότερα από 1500 έτη οι φήμες και οι μύθοι περιβάλλουν τον θρυλικό σεβάσμιο δάσκαλο Μπόντι Ντάρμα ή Τα Μο 达摩 (Da Mo). Οι επιστήμονες και οι αρχαιολόγοι με την πολύτιμη βοήθεια των βουδιστών μοναχών προσπάθησαν να βρουν στοιχεία, ότι ο μεγάλος αυτός δάσκαλος ήταν στην Κίνα και θάφτηκε σε αυτό το έδαφος. Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών στο ναό Κουνγκ Σιάν 空相寺 (Kong Xian Si) τον Μάρτιο του 2004, ένα έγγραφο ανακαλύφθηκε που αποδεικνύει ότι σεβάσμιος δάσκαλος ήταν ζωντανό πρόσωπο και όχι ένας μύθος .

Το έγγραφο αυτό πρόσφατα μεταφράστηκε και αναφέρει ότι ο υπουργός Γκουό Τσι Γι (Guo Zi Yi) της δυναστείας Τανγκ 唐朝 (Tang 618 - 907) εισηγήθηκε στον αυτοκράτορα ένα επίσημο έγγραφο ζητώντας του τρία πράγματα.

Τα λόγια του υπουργού ήταν: "Αυτοκράτορά μου, ο σεβάσμιος δάσκαλος, γνωστός στην Κίνα ως Ταμό 达摩 (Da Mo), προήλθε από τη δύση στην Κίνα για να εισαγάγει το βουδισμό. Είναι ο πρώτος δάσκαλος του βουδισμού Τσαν 禅 (Chan). Δίδαξε τους ανθρώπους υπό την αιγίδα του αυτοκράτορα Γου Ντι 梁武帝 (Wu Di) της δυναστείας Λιάνγκ 梁朝 (Liang 502 - 557μ.Χ.). Απεβίωσε στο ναό Ντινγκ Λινγκ (Ding Lin Si) στην επαρχία Χο Ναν 河南 (He Nan) και θάφτηκε στο βουνό Σιούνγκ Αρ 熊尔山 (Xiong Er Shan), όπου υπάρχει μια παγόδα τώρα".

Ο υπουργός συνέχισε: "Τα παπούτσια που φορούσε έγιναν πηγή και το ραβδί που κράταγε έγινε ένα δέντρο. Οι ήχοι των βουδιστικών κουδουνιών και των ασμάτων της βουδιστικής θεϊκής μουσικής ακούγονται πολύ συχνά από τους κοινούς ανθρώπους δεδομένου ότι πέθανε".

Αν και έχουν περάσει 300 έτη από τότε που "έφυγε" ο μεγάλος δάσκαλος, οι λαϊκοί (μη κληρικοί) ακούνε ακόμα εκείνους τους ήχους, οι οποίοι είναι θαυμαστοί, μυστικοί και έχουν τη δύναμη να προστατεύουν και να σώζουν τους ανθρώπους. Εντούτοις, οι αυτοκράτορες και οι αυτοκρατορικές οικογένειες δεν φροντίζουν για αυτόν.

Πολύ συχνά επισκεπτόμουνα τον τάφο του και πενθούσα βαθιά στην καρδιά μου. Κατά τη διάρκεια της εποχής που συνέλαβε ο εχθρός την πόλη Λούο Γιάνγκ 洛阳 (Luo Yang), προσευχόμουν για τη βοήθειά του. Όταν πήραμε πίσω την πόλη, ήμουν πολύ πολυάσχολος για να επισκεφτώ το ναό μα είναι πάντα βαθιά μέσα στην καρδιά μου.

Ήλπιζα ότι ο Τα Μο θα βοηθούσε τον αυτοκράτορα για να κυβερνήσει τη χώρα του με ειρήνη και ευημερία. Τώρα η χώρα είναι ειρηνική και θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον σεβάσμιο δάσκαλο. Έτσι, ζητώ από τον αυτοκράτορα άδεια για να δώσω έναν τιμητικό τίτλο στον Τα Μο και ένα όνομα για το ναό και την παγόδα."

Αυτά ήταν τα τρία αιτήματα που ζήτησε του αυτοκράτορα. Η ημερομηνία ήταν 25 Νοεμβρίου το 772 μ.Χ. Ο αυτοκράτορας ονόμασε το σεβάσμιο Τα Μο, Τσούε Γιουάν (Jue Yuan),  τον ναό τον ονόμασε Κουνγκ Σιάν 空相寺 (Kong Xiang Si) και την παγόδα Κουνγκ Κουάνγκ Τα (Kong Guang Ta).

Το γραφείο του κυβερνήτη έγραψε ένα επίσημο έγγραφο όπου ανέφερε αυτό το ιστορικό αίτημα. Αυτό είναι απόδειξη μεγάλης σπουδαιότητας ότι αυτός ο ναός ήταν ο ναός του σεβάσμιου Τα Μο και θάφτηκε εκεί. Μαζί με τις λέξεις του εγγονού του πρωθυπουργού, ένα έγγραφο είναι η πανηγυρική επιβεβαίωση σε αυτό που ειπώθηκε. Ο κυβερνήτης του νομού Γιανγκ επανοικοδόμησε το ναό και τοποθέτησε εκεί το ιστορικό, και τέτοιας σπουδαιότητας, έγγραφο. 

Γκουό Τσι Υι (Guo Zi Yi) έγγραφο - Δυναστεία Τανγκ 唐朝 (Tang 618 - 907) 

Αποστείλτε ένα σχόλιο

:
 

: (προαιρετικό)


: (προαιρετικό)


:
 
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών