Η βιβλιοθήκη

To 1928 o ναός Σαολίν πιάνει φωτιά και καίγεται επί σαράντα τρείς ημέρες. Η βιβλιοθήκη του μοναστηριού κάηκε ολοσχερώς. Αμέτρητα ιστορικά χειροτεχνήματα και πολλά κείμενα και χειρόγραφα για τις πολεμικές τέχνες του μοναστηριού καταστράφηκαν. Τρία από τα παλαιότερα βιβλία του ναού που χάθηκαν, στοιχειώνουν τώρα τις μνήμες των ιερέων. "Η βασική τέχνη των Σαολίν", "Τα μυστικά της πυγμαχίας των Σαολίν" και "Η ουσία της πυγμαχίας των Σαολίν".

Ένας μοναχός του μοναστηριού Σαολίν, ο Σι Γιούνγκ Σιάνγκ 释永祥 (Shi Yong Xiang 1913 - 1987), ο οποίος απεβίωσε στις 22 Μαρτίου του 1987, ζούσε στο ναό πριν από το ολοκαύτωμα του 1928. Εξασκούνταν όχι μόνο στο Κουνγκ Φου, αλλά διάβαζε και τα αρχαία κείμενα των Σαολίν. Ο μοναχός Γιούνγκ Σιάνγκ περνούσε κάποιο από τον χρόνο του αντιγράφοντας αρχαία έγγραφα. Μέχρι τη στιγμή όπου ο ναός κάηκε, ο Γιούνγκ Σιάνγκ είχε ήδη αντιγράψει πολλά από αυτά τα αρχαία έγγραφα. Τα είχε κρύψει στον κοιτώνα του μέσα στο ναό.

Όταν έγινε η επίθεση, ο Σι Γιούνγκ Σιάνγκ άρπαξε τα αντίγραφα των κειμένων που είχε φτιάξει και διέφυγε. Μερικά από τα κείμενα δόθηκαν αργότερα στους αδελφούς μοναχούς, Σι Σου Σι 释素喜 (Shi Su Χi 1923 - 2006) και Σι Σου Γιουίν 释素云 (Shi Su Yun 1923 - 1999), οι οποίοι επίσης διέφυγαν και κρύφτηκαν. Με αυτό τον τρόπο μερικά κλασικά βιβλία για το Κουνγκ Φου και αρχαία κείμενα για την ιατρική-φαρμακευτική Σαολίν, είχαν ουσιωδώς επιβιώσει λόγω των προσπαθειών του μοναχού Γιούνγκ Σιάνγκ. Τώρα τα βιβλία αυτά φυλάσσονται στην νέα βιβλιοθήκη του ναού.

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών