Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο Σαολίν Κουνγκ Φου

Στην αναφορά για τις πολεμικές τέχνες που ασκούνται από τους μοναχούς Σαολίν , μερικοί επιλέγουν λανθασμένα να χρησιμοποιούν τον όρο "Γου Σου Σαολίν 武术 (Wǔ Shù Shàolín) του σχολείου Σαολίν ". Ο κατάλληλος όρος για τις τέχνες που ασκούνται από τους Σαολίν μοναχούς, είναι "Κουνγκ Φου 功夫 (Gōng Fu) του σχολείου Σαολίν ". Σήμερα με τον όρο Γου Σου αναφερόμαστε στο μοντέρνο κινέζικο άθλημα που αποποιήθηκε την μαχητική εφαρμογή της τέχνης και χρησιμοποιείται για πρωταθλητισμό, δείτε περισσότερα εδώ για το Γου Σου 武术 (Wu Shu).

Η κινεζική έκφραση Κουνγκ Φου είναι αρχικά βουδιστικός όρος. Όσον αφορά το τμήμα του βουδισμού Τσαν, ο όρος Κουνγκ Φου μεταβιβάζει την έννοια του καθήκοντος που ορίζεται για έναν μοναχό. Στο μοναστήρι του βουδισμού Τσαν, κάθε μοναχός έχει καθημερινά ένα καθήκον να διατελέσει. Το καθήκον αυτό ονομάζεται επίσης Κουνγκ Φου και αποτελείται από τρία μέρη:
  1. Μελέτη Τσαν
  2. Διαλογισμό
  3. Κατάρτιση πολεμικών τεχνών
Έτσι η κατάρτιση πολεμικής τέχνης είναι μόνο ένα μέρος του καθημερινού καθήκοντος Κουνγκ Φου, ενός μοναχού Σαολίν. Το βουδιστικό Τσαν ήταν πάντα ενωμένο με το Κουνγκ Φου. Στo καθημερινό Κουνγκ Φου οφείλουν την ανάπτυξή τους οι παραδοσιακές πολεμικές τέχνες μέσα στο ναό Σαολίν. Οι ξένοι δύσκολα αντιλαμβάνονται τι σημαίνει πραγματικά αυτός ο όρος. Το Κουνγκ Φου χρησιμοποιήθηκε για να αναφερθεί και να μπερδέψει ως συνώνυμο του όρου "Πολεμικές τέχνες". Σήμερα εντούτοις ο όρος Κουνγκ Φου χρησιμοποιείται γενικά ως "Πολεμική τέχνη", ή την "Ικανότητα πολεμικής τέχνης".

Κάποιοι από τους όρους που μπορούν να αναφερθούν για την πολεμική τέχνη του ναού Σαολίν , είναι Σαολίν Τσουάν Φα 少林 拳法 (Shàolín Quán Fǎ) "Η μέθοδος πάλης του Νεαρού Δάσους", ένας όρος που χρησιμοποιούταν σε παλιότερη εποχή, ή Σαολίν Γου Κουνγκ 少林武功 (Shàolín Wǔ Gōng) "Το πολεμικό Κουνγκ Φου του Νεαρού Δάσους", ένας από τους όρους που χρησιμοποιείτε ευρύτερα σήμερα.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών