Ο λαγονοψοΐτης μυς

Το σώμα είναι γεμάτο από τα οστά, συνδέσμους, μυς, αρθρώσεις και αμέτρητα άλλα μικρά κινούμενα μέρη που το απαρτίζουν. Κάποια είναι πιο σημαντικά από άλλα όπως ο Λαγονοψοίτης μυς και η λειτουργία του. Μερικές φορές ονομάζεται και ο "μυς της ψυχής", διότι είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθεροποίηση του σώματος καθώς επιρρεάζει τα πάντα, από την κινητικότητα, την εξισορρόπηση της κίνησης μέχρι την ευκινησία.

Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι ο Λαγονοψοΐτης μυς είναι ζωτικής σημασίας για την τη σωματική υγεία και τη ψυχολογική ευεξία. Αποτελείται από δύο μυς, το μεγάλο ψοΐτη και το λαγόνιο μυ, οι οποίοι συνενώνονται σε έναν και εκτείνεται από τα πόδια έως την σπονδυλική στήλη. Είναι πραγματικά ο μόνος μυς που συνδέει τα πόδια με τη σπονδυλική στήλη. Αρχίζει στον 12ο θωρακικό και συνεχίζει κατά μήκος των πέντε οσφυϊκών πριν καταλήξει στο πόδι όπου καταφύεται στο μηριαίο οστό.

Οι μύες αυτοί τείνουν να παραμένουν τεταμένοι λόγω του ολοένα και πιο καθιστικού τρόπου ζωής ή μερικές φορές ενώ είναι πολύ δραστήριοι, δεν εκτείνονται αρκετά. Η ανακούφιση της έντασης του Λαγονοψοίτη μυ, επιδρά ιδιαίτερα στην ψυχική διάθεση καθώς ανακουφίζει το φόβο και το άγχος.
 
Το παραδοσιακό Σαολίν Κουνγκ Φου Σι Γιν Πα έχει εξειδικευμένες ασκήσεις που αφορούν την ενδυνάμωση αυτών των μυών καθώς θεμελιώνει την κινησιολογία του πάνω σε αυτούς. Είναι τόσο μεγάλες μυϊκές ίνες που όταν τεντώνονται πλήρως και χαλαρώνουν, η δύναμη που απελευθερώνεται μπορεί να βελτιώσει τη σχέση ενός ατόμου όχι μόνο με το ίδιο του το σώμα αλλά ακόμα και με την συνειδητότητα της παρούσας στιγμής, ίσως γιαυτό το ίδιο το σύστημα "Σιν Γι Πα" (ένωση καρδιάς και μυαλού) είναι άρρηκτα συνηφασμένο με τη φιλοσοφία του Τσαν (ή Ζεν) που αφορά την εστίαση της προσοχής στο παρόν και την ακαιρεότητα του μυαλού με το σώμα.

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών